Z czego wynikają kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
prawidłowe odżywianie.
Właściwa może łatwo poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych niedoborów selenu.
Łatwo go unormować spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
pobudza popęd
seksualny. W czasie
spożywania alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
ale można go zwiększyć
jedząc warzywa strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Niezwykle
istotnym elementem jest także
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
produkcję spermy oraz wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak czekolada, mięso wołowe, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeśli musimy
poprawić jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra bez recepty
cialis tanio